Něco málo o nás

Jak to vše začalo...

Náš příběh

Příběh obchodu Investice do historie je spojen s dlouhodobou láskou k historickým předmětům. Začátky byly náročné, jelikož nároky na znalosti jsou v dané oblasti obrovské. Trh se starožitnými předměty je nemilosrdný a neznalost se finančně prodraží.

Rozvoj teoretických i praktických znalostí se stal nezbytností. Plná knihovna tuzemské i zahraniční literatury věnující se historii, zbrojířství, ale i například  uměleckým stylům, se stala základním stavebním kamenem našich znalostí. 

Studium jednotlivých dobových procesů výroby historických předmětů pak dodalo základ naším praktickým znalostem. Puškař, mečíř či brníř, to jsou řemesla, které bylo potřeba poznat podrobněji. Neméně důležité bylo také poznání procesů zpracování jednotlivých materiálů, zejmena pak kovů, dřeva, kostí, kůže, ale například i nerostů.


Mnoho let aktivního zájmu o historii, úzké spolupráce s tuzemskými i zahraničními odborníky, cestování po celé střední Evropě a mnoho dalšího zapříčinilo, že se záliba ve sběratelství povznesla na odbornou činnost. Aktuálně je naše znalostní základna vyhledávána nejen mezi zájemci o investování do historických předmětů, ale také v rámci odborných debat zejména z oblastí chladných zbraní, palný zbraní a zbroje.

Pevně věříme, že prostřednictvím webu Investice do historie dokážeme zprostředkovat nákup ověřených historických předmětů široké veřejnosti, která se bude moci dlouhodobě spolehnout na důvěryhodného partnera. Toho chceme dosáhnout také výběrem a nabídkou pouze prověřených předmětů, kde můžeme deklarovat pravost a autenticitu. Škálu nabízených předmětů se budeme snažit vybírat tak, aby si vybrali nejen začínající sběratelé a investoři, ale také sběratelé hledající opravdové historické skvosty.

Kontaktujte nás

Potřebujete poradit? Zaujal Vás nějaký předmět? Máte nějaký zajímavý historický předmět? Ozvěte se nám!